Nostalgi-nutid

Om- och tillbyggnad av fastigheten

Sjaelsö höll i trådarna för om- och tillbyggnad logoav fastigheten. Sjaelsö är ett kunskapsintensivt företag där huvudverksamheten består av idégenerering, projektutveckling, projektstyrning,
finansiering och riskstyrning vid fastighetsprojekt.

Området söder om Folkungagatan på Södermalm brukar populärt kallas SoFo. Här finns nu ett boende i särklass, med en ton av New York i ett möte med dansk sparsmakad design. Ett stenkast från kajen och vattnet ligger det funkiskontorshus från 1932 som omvandlats till bostäder i Brf Färgarloftet. Två våningsplan har byggts på och garage och källare har iordningställts.

Försäljning av lägenheterna september 2006
När Notar Projekt skulle marknadsföra lägenheter i fastigheten ”Färgarloftet” på Södermalm i Stockholm fanns ett litet problem – fastigheten fanns inte. Istället valde vi att lägga fokus på att fånga atmosfären i området.

Under parollen 101 anledningar att flytta till SoFo lyfte vi fram områden runtomkring för att skapa intresse för lägenheterna. Vi tog 101 polaroidliknande fotografier på restauranger, parker, prylbutiker och annat värt att uppleva. Dessa bilder tillsammans med kommentarer och en karta samlades i en folder. Foldrarna delades ut bland annat vid säljstarten, och komwebbild_sofo sofo_1 sofo_2binerades också med en riktig guide som visade runt lägenhetsspekulanter i SoFo.För att locka folk till säljstarten klädde vi Notarbutiken, där säljstaren skedde, i polaroidbilder. Dessutom gjorde vi annonser på samma tema.

Då det var först till kvarn som gällde köade folk redan kvällen innan säljstart. För att underlätta utomhusövernattningen tog vi fram ett ”överlevnadskit” bestående av tre delar: något att äta och dricka, något att sysselsätta sig med och något för morgontoaletten.